Начало UIB
 
 
СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД  Ф.Д. N013192/2007 ГР. СОФИЯ
 
РЕШЕНИЕ № 1 ГР. СОФИЯ 27.08.2007 г. 
Актуален Управителен съвет

Първи Управителен съвет
Нов Управителен съвет на Сдружение "ОБЕДИНЕНИ ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ БРОКЕРИ"
Премийният приход, реализиран чрез застрахователните брокери през 2013 г., е в размер на 851.486 млн. лв., от които 765.456 млн. лв. в полза на застрахователи със седалище в България

 

 Със средства на родолюбивия възрожденец, търговец, акционер и предприемач е изградена Стопанската академия в Свищов.

 

Регионална конференция „Защита на потребителите на финансови услуги и финансова грамотност”, организирана в София от КФН и Световната банка.
Сваляне на номерата и глоба от 1030 до 9000 евро.
 
Това са санкциите, които налагат екипите на пътна полиция в Гърция на водачите, влезли в южната ни съседка без големия регистрационен талон на автомобила, оплакаха се потърпевши.
 
Глобата от 1030 евро важи само до края на 3-ия ден след сваляне на номерата, след което тя скача на 8-9 хил. евро. А свалените номера на колата се връщат чак след като глобата бъде платена.
От днес стотици автомобилисти ще се заемат да вадят дубликати на стикерите за годишен технически преглед, застраховка „Гражданска отговорност” и винетките от разбитите стъкла вследствие на мощната градушка над София и други части от страната.
Лидер с пазарен дял от 13.5% е Булстрад Виена Иншурънс Груп, изпреварила Армеец и Лев Инс, имащи 12.8 и 12.5 на сто от пазара.
PinkZones е концепция, разработена от автомобилната застрахователна компания Sheila's Wheels, която таргетира основно жени. Според нея по пътищата трябва да има ленти, в които да карат само жени и които да са оцветени в розово.
„Ликвидация на специални щети – най-добри застрахователни практики"
Нека оценим по достойнство предимствата и отговорностите, които поставят пред съвременния бизнес новите технологии, и по-специално социалните мрежи, защото дали ще използваме тези мрежи като ловни във водите на клиентското море, или те ще се превърнат в примки, които да ни обесят... това зависи само и единствено от нас.
Към края на 2013 г. общият брой на лицензираните (пре)застрахователи със седалище в Република България е 46
Защита на дома само за 10 лв. и отстъпки до 50%
 
Застраховката се сключва във всички офиси на компанията в цялата страна и при застрахователните посредници, които работят със ЗАД "Армеец".
Промоцията стартира на 21.07.2014 и продължава до 05.09.2014

 
Бъдете един от късметлиите в томболата на Групама!

 
Сключете автомобилна застраховка и може да спечелите:

 
25% отстъпка от цената на нови гуми!

 
400 пътни карти

 
400 ключодържатели-ролетка

 
40 джобни фенерчета

 
Посетете нашия офис и разберете, как да спечелите още страхотни награди!
В допълнение към промоцията, клиентите на Алианц получават и отстъпка в размер на 40% спрямо стандартните застрахователни премии при сключване на застраховка“Кражба чрез взлом”.
Първата автоматизация на застраховки Каско в системата на SIRMA ISG за брокери е реализирана за Групама
Лидерите в общото застраховане към края на март:
 
Булстрад Виена Иншурънс Груп и Лев Инс са лидерите на пазара в края на първото тримесечие.
 
Следват Армеец и ДЗИ Общо застраховане, изпреварили Бул Инс и Алианц България.
Всеки един от гражданите, които имат сключена застраховка "Авкокаско", трябва да види какви точно клаузи има в сключения договор.
Промоцията стартира на 21.07.2014 и продължава до 05.09.2014

 
Бъдете един от късметлиите в томболата на Групама!

 
Сключете автомобилна застраховка и може да спечелите:
 

 
25% отстъпка от цената на нови гуми!

 
400 пътни карти 400 ключодържатели-ролетка

 
40 джобни фенерчета

 
Посетете нашия офис и разберете, как да спечелите още страхотни награди!
Дружеството се ангажира да предоставя консултантска и методическа помощ на членовете на АЗПБ. Ще им съдейства и в избора на подходящия застрахователен продукт.
ЗАД „Армеец” регистрира безспорен успех по застраховка „Каско на МПС“ към месец май 2014г., като заема първо място в класацията на общозастрахователния пазар с пазарен дял 23,8% и премиен приход над 41 млн.лв.

От 5 септември 2014 г. „ЗД Евроинс” АД предоставя на своите настоящи и бъдещи клиенти нови по - атрактивни условия по застраховка „Каско на МПС
”.
Признание за постигнатите успехи е поредното отличие на компанията.
Практически семинар на тема „Групови застраховки „Живот” и здравно застраховане. Най-добри практики и решения в областта на социалните придобивки за служители”
Отличниците са животозастрахователите, които отчитат двуцифрен ръст на премиите
Финансовият отчет на най-голямата застрахователна компания в Европа изненада приятно анализаторите
Целта на акцията е да опровергае част от трайно съществуващите сред българите митове по отношение на животозастраховането
С основателя и издателя на в. „Застраховател прес“ МАКСИМ МАКСИМОВ разговаря ГАЛИНА МАРИНОВА
Доайенът в българското застраховане Лука Доков

„Най-важното, което смятам, че съм направил, е, че отворих пътища на страната ми, а и очите на много хора. Аз бях признат по света. Моето име ще се забрави, но това, че съм българин - не. Имам това копривщенско чувство (б.а. майката на Лука Доков е от Копривщица), че трябва да успееш! Бях трогнат от доверието, което ми се оказа. Благодаря на спорта, благодаря на образованието си. Начинът на обучение в България е нещо страхотно. Винаги съм бил патриот, не съм мислил дали ще спечеля или не.”

 
 Лука Доков
Интервю с г-н Торстен Лойе - председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Talanx International AG и член на Управителния съвет на Talanx AG, и г-н Петър Аврамов - председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на „ХДИ Застраховане” АД
С изпълнителния директор и председател на УС на „ГРАВЕ България Животозастраховане ” ЕАД Николай Логофетов разговаря Илеана Стоянова
Румен Георгиев в интервю на Леонора ЛЕКОВА, в-к Преса
- АБЗ ще събира обобщени данни за изплатени щети от юлските бедствия, за да се демонстрира с цифри ползата от застраховането - Застрахователният катастрофичен пул се нуждае от държавническо решение - Онлайн системите и приложенията за регистрация на щети доказаха предимствата си

 
 
В България корпоративният бизнес е с висока застрахователна култура и транспортното застраховане е осъзната необходимост.
Задължителна годишна такса между 10 и 30 лева за имот би помогнала за много по-бързо възстановяване на селища, покосени от наводнение или земетресение.
Българската полица по задължителната застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите вече осигурява покритие за цялата територия на Европейския съюз, Европейското икономическо пространство, както и за територията на всички други държави, които са страни по многостранното споразумение (а те са Андора, Сърбия и Швейцария) на основата на една премия.

 

Всеки притежател на МПС (моторно превозно средство) може да провери за сключена застраховка „Гражданска отговорност“ на сайта на Гаранционния фонд.

Посредникът вече ще трябва да разкрива източника на възнаграждението си и начина на изчисляването му. При изрично запитване от страна на клиента за конкретния му размер занапред брокерът ще е длъжен да разкрива личната тайна на дохода си и да говори в "абсолютни суми".

На пресконференция в Министерския съвет зам.-председателят на КФН, ръководещ управление "Застрахователен надзор", Ралица Агайн-Гури подчерта, че всички застрахователни компании разполагат с необходимия финансов ресурс незабавно да изплащат обезщетения във връзка с щетите от градушката на 8 юли
Към 31 август 2014 г. застрахователните посредници от държави членки, нотифицирали Комисията за финансов надзор, че желаят да извършват дейност по застрахователно посредничество на територията на Република България са 1817.
КФН предоставя информация, получена от застрахователите във връзка с документи и срокове за предявяване на претенции за щети, нанесени от градушката на 8 юли 2014 г.
Срокът за завеждане на щети в следствие на градушката в района на София се удължава до 15 август 2014г., включително.
Заявлението за допускане до изпит е по образец, утвърден от заместник-председателя, ръководещ управление „Застрахователен надзор” и е публикувано на официалната страница на Комисията за финансов надзор – http://www.fsc.bg
Застраховка “Кибер отговорност” е предназначена за компании работещи в сферата на информационните технологии или такива, значителен дял от чийто търговски оборот се извършва онлайн, включително портали за електронна търговия, доставка или поддръжка на хардуер и софтуер, уеб базирани приложения или други аспекти на бизнеса.
Хората, които не карат колите си през цялата година, ще могат да купуват "Гражданска отговорност" само за лятото.
КАСКО МАКС
 

 
 
МАКСимална защита
 
 

МАКСимален комфорт
Пакет „АВТОГРИЖА” включва в себе си 5 вида автомобилни застраховки – „Каско”, „ГО” на автомобилистите, „Асистанс за България”, „Асистанс за Европа” и „Злополука на лицата в МПС”
Годишната среща 2014 на Сдружение ОБЕДИНЕНИ ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ БРОКЕРИ /ОЗБ/ се състоя в Хотелски и спортен комплекс Беркут, с. Брестник на 26.04.2014 г.
Годишната среща 2013 на Сдружение ОБЕДИНЕНИ ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ БРОКЕРИ /ОЗБ/ се състоя на в гр. Велико Търново на 19.05.2013 г.
                        
                                                
                    Сдружение „Обединени Застрахователни Брокери” е учредено на 23.06.2007 г. от 18 учредители – застрахователни брокери. Сдружението е с нестопанска цел. Регистрирано е с решение на Софийски Градски Съд по фирмено дело №13192 от 2007 г.

Записаните премии в общото застраховане са в размер на 504 972 хил. лв., а в животозастраховането на 79 794 хил. лв. Ръстът спрямо същия период на предходната година е съответно 5,9 % и -10,4 % или общо за застрахователния сектор 3,3 %,сочат обобщените данни на КФН.
Бюлетин
   
   
www.zastrahovatel.com
Eurotax
Club OPEL
Club FORD
moite pari
brokeri
НачалоДОКУМЕНТИ ТИПОВИ ЗА ОТПЕЧАТВАНЕДОГОВОР за съвместна рекламна дейност
ДОГОВОР за съвместна рекламна дейност

ДОГОВОР

за съвместна рекламна дейност

Днес, ................. 200__ г., в гр. ........................................ между Сдружение „Обединени Застрахователни Брокери”  със седалище и адрес на управление: 1000 София, ул.„Христо Белчев” № 1 рег. по ф.д. №13192 от 2007г. на СГС, БУЛСТАТ: 175354626, представлявано от: Максим Страшимиров Максимов Председател на Управителния съвет, наричано по-долу за краткост ПЪРВА СТРАНА, от една страна и от друга страна:

......................................................................... със седалище и адрес на управление:  гр. ........................................ ул. "...................................." Nо ....... , тел.…………………., електронен адрес ………………………………………………, рег. по  ф.  дело №.................... /.............. г.   по   описа   на   .......................................съд, БУЛСТАТ:    ..........................................., представлявано от................................................................... с  ЕГН ...................................... в качеството му на ......................................................, наричана по-долу за краткост ВТОРА СТРАНА, се сключи настоящият договор за следното:

 

          I. ПРЕДМЕТ НА ДОГОВОРА: СЪВМЕСТНА РЕКЛАМНА ДЕЙНОСТ, изразяваща се в:

1. ПЪРВАТА СТРАНА се задължава чрез националната си мрежа от офиси и служители да рекламира пред клиентите си търговската марка, стоките и/или услугите на ВТОРАТА СТРАНА, чрез посредническите услуги, които предоставя, както и чрез регулярно издавания от ПЪРВАТА СТРАНА  бонус КАТАЛОГ.

2. ВТОРАТА СТРАНА се задължава да продава с отстъпка от цената своите стоки и/или услуги на лица, застраховани или осигурени с посредничеството на Сдружение „Обединени Застрахователни Брокери” срещу представяне от страна на застрахованите/осигурените посочените в БОНУС КАТАЛОГА легитимиращи документи.

 

II. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПЪРВАТА СТРАНА:

3. ПЪРВАТА СТРАНА се задължава да рекламира търговската марка, стоките и/или услугите на ВТОРАТА СТРАНА по следния начин:

3.1. Да издава ежегодно БОНУС КАТАЛОГ, които да предоставя на клиентите си.

3.2. Да включи името на ВТОРАТА СТРАНА, актуалния  адрес на офисите и/или търговските обекти и актуалните им телефони  в   БОНУС КАТАЛОГА, както и в ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦАТА на ПЪРВАТА СТРАНА.

3.3. Да разпространява печатна реклама, предоставена от ВТОРАТА СТРАНА, чрез своите офиси и служители в цялата страна.

4. ПЪРВАТА СТРАНА се задължава да издава за своя сметка Клубни карти.

 

III. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ВТОРАТА СТРАНА:

5. ВТОРАТА СТРАНА има право да бъде рекламирана по посочения в договора начин от ПЪРВАТА СТРАНА.

6. ВТОРАТА СТРАНА се задължава да продава своите стоки и/или услуги с отстъпка от цената в размер на ....... % /...................................................... процента/ на лица, застраховани или осигурени с посредничеството на Сдружение „Обединени Застрахователни Брокери”, срещу представяне от страна на застрахованите или осигурените легитимиращите документи, посочени в БОНУС КАТАЛОГА.

7. Втората страна е длъжна да уведомява своевременно Първата страна за разкриването и закриването на търговски обекти, на които ВТОРАТА СТРАНА предлага стоки и услуги с отстъпка за клиентите на ПЪРВАТА СТРАНА.

IV. ДРУГИ УСЛОВИЯ

7. Настоящият договор  се сключва за срок от една година.

8. Ако до 30 дни преди изтичането срока на Договора нито една от страните не заяви в писмена форма, че не желае Договорът да бъде продължен, Договорът се счита за автоматично продължен с още една година.

 

Настоящият договор се прекратява:

8.1. по взаимно съгласие;

8.2. с предизвестие от 2 месеца на която и да е от страните

9. В случай на едностранно прекратяване на настоящия договор извън хипотезите на т. 8, или неизпълнение на настоящия договор от която и да е от двете страни по договора, се дължи неустойка в размер на 1 000 /хиляда/ лева, като същата не се дължи единствено и само в случаите на настъпване на обстоятелства, независещи от страните и които същите не са могли да предотвратят.

10. Условията по настоящия договор могат да бъдат променяни само с допълнително писмено споразумение между двете страни.

11. Неразделна част от настоящия договор е предоставен от ВТОРАТА СТРАНА списък на предлаганите стоки и услуги; актуалните адрес и телефон на съответните търговски обекти.

12. Договорът се регулира от българското материално право и всички въпроси, възникнали при изпълнението му и незасегнати в него, се решават съгласно българското материално право.

Всички спорове, породени от този договор и отнасящи се до него, включително споровете, породени или отнасящи се до неговото тълкуване, недействителност, изпълнение или прекратяване, както и споровете за попълване на празноти или приспособяването му към нововъзникнали обстоятелства, ще бъдат решавани от страните чрез преговори, а при невъзможност да бъде постигнато споразумение – от Софийски арбитражен съд при Асоциацията за вътрешен и международен арбитраж град София, съобразно правилника му. Решението е окончателно, задължително за страните и подлежи на незабавно изпълнение.

 

ПЪРВА СТРАНА: _____________   ВТОРА СТРАНА: _____________

                             


ПРИЛОЖЕНИЕ № 1*

 

КЪМ ДОГОВОР ЗА СЪВМЕСТНА РЕКЛАМНА ДЕЙНОСТ

 

 

   ФИРМА:…………………………………………………………………………

1.      Име на търговския обект: ………………….........................................

 

                2.  Адрес на търговския обект: …………………………………………..

 

3.  Телефони: ...............................................................................................

 

4.  е-mail: ....................................................

 

5.  www: ......................................................

 

6.      Лице за контакт: ………………………………………………………

 

    тел: ………………………………………………………

7.      Видове предлагани стоки и/или услуги:

 

……………………………………………                 отстъпка:…….%

 

……………………………………………                отстъпка:…….%

 

……………………………………………                 отстъпка:…….%

 

……………………………………………                отстъпка:…….%

 

……………………………………………                 отстъпка:…….%

 

8.Лого, фирмен знак, рекламен текст и др. под. /на електронен носител/ - да / не.

 

 

*Заб.: За всеки търговски обект се  попълва четливо отделна бланка.

 

Дата: ……..  200__ г.                                   Изготвил:…………………….

 

                                                                        /………………………………./

 

 
Търсене
Карта

ЦКБ-Живот

БУЛСТРАД ЖИВОТ

UnionBank

DZI